Şşş Kızlar Bağırmaz(!)


Kızların hayatı kararsa da sessiz olmak zorundadır.

Sinirden parmaklarımı kıtlata kıtlata izledim 2013 yapımı filmi. Tüm toplumların kanayan yarası pedofiliyi ve tecavüzü o kadar güzel işlemiş ki keşke bu kadar gerçek olmasaydın, keşke bu kadar hayattan bir parça olsaydın dedim. Ne çok isterdim bu filmin bilim kurgu olmasını. Ama film hepimizin hayatından bir parça yansıtıyor.

Sekiz yaşında bir kız çocuğu; Şirin. Annesinin ve babasının sürekli işiyle meşgul olması ve çocuklarını şoföre teslim etmesiyle başlıyor her şey ya da kararıyor. Küçük Şirin’in canını yakması yetmiyor gibi bir de onun müstehcen resimlerini çekip ‘’Sana ve ailene leke sürerim.’’ diye tehdit ediyor. Lekenin kendisi olduğunu kıza söylemeden. Kız her ağladığında "ssss kızlar bağırmaz." Diyor. Kızların en çok içlerine bağırmalarına sebep olduklarını bilmeden. Şirin okuldan nefret ediyor, kendinden nefret ediyor, yemek yemeyip zayıflıyor, gündüz bağıramadığı çığlıklarını gece kâbus olarak kusuyor.

Bir gece annesine söylemek istiyor. "Okulda bir kız var.’’ diyor. ‘’Bir de akrabaları var büyük bir adam." Annesi durumu anlıyor ama yaptığı şey "sus tamam anlatma bir daha da o kızla konuşma.’’ diyor. Ayıp kızınmış gibi. Çocukların kendi başlarına gelen olayları yansıtarak anlattığını hiç bilmiyor annesi. Okulda öğretmenine anlatmak istiyor başka bir gün. Öğretmeni ‘’işim var.’’ diyor. İşinin insan hayatına dokunmak olduğunu unutarak. Kimse dinlemiyor Şirin’i.

 Şirin en çok erkeklerden nefret ediyor. Hayatı boyunca evlenmemeye karar veriyor. Ancak üniversitede tanıştığı Emir Ali’ye âşık oluyor ve dünya evine girecekleri gün çığlık duyuyor. Kızlar bağırmaz diye susturulan başka bir kızın çığlığı. Şirin dayanamıyor ve kapıcıyı öldürüyor. Dünya evine girecekken hüküm giyiyor. Karar ise kısas.
Film onun mahkeme süreci boyunca işliyor. Sonucu söylemeye ne hacet. Şirin sekiz yaşında zaten şoför tarafından defalarca öldürülüyor.

Anne babalar.
Teyzeler ablalar.
Herkes…
Allah aşkına gözümüzü açalım. Çocuklarımıza dikkat edeceğiz elbet ama sürekli onların yanında olmamız mümkün değil. Kaldı ki pedofili suçunu aileden biri de işleyebilir. Bunu kestirmek çok zor. O yüzden çocuklarımızı dinleyelim. Onların hal ve hareketlerini takip edelim. Çocuklar en çok çizdikleri resimlerle anlatır ruh dünyalarını. Onlar bize çizimlerini gösterince bakalım, göstermezse diye bir sık zaten yok. Çocuklar her zaman anlatmak, paylaşmak ister ne olursa nasıl olursa olsun. Onlar anlat(a)mamışsa suçlu biziz. Biz ve tepkimiz. Tepkilerimize dikkat edelim. Bu sadece bizim çocuğumuz için geçerli değil. Komşumuzun çocuğu, sokakta gördüğümüz herhangi bir çocuk, öğrencimiz,  kısaca tüm dünya çocukları için geçerli. Bir çocuk ölürse dünya ölür. Bir çocuk kırılırsa yer yerinden oynar. Bir çocuğun canı yanarsa yarınlar alev alır.

Pedofili suçtur. Pedofili iğrençliktir. İnsanlık dışı bir eylemdir. Aksini iddia eden en adi şerefsiztir. Tecavüz, taciz bunların hepsi taciz edenin suçudur. Suçsuz masum küçücük çocukların değil. Sokakta yürüyen okula giden ya da evde oturan kızların değil. ‘’Aaa ama kaşınmıştır.’’ diyenler çıkacak aranızda ya da mini etek giymiştir size göre değil mi? Peki abisi, amcası, dedesi, eniştesi daha da iğrenci babası tarafından defalarca tecavüze uğrayan kızlar da mı arandı? Onlar kime kuyruk salladı? Üstelik aman sus el âlem duymasın diyen anneler ört bas etti bunların suçunu. Annelik gibi kutsal bir mevkiiyi nasıl kirletebiliyorsunuz? O kadar mı değersiz kızlarınız sizin gözünüzde? O kadar mı acizsiniz?

Anneler, anne adayları, kız kardeşlerim...
Kızlarımızı dinleyelim, onlara bize her şeyi anlatabileceklerini söylemek yetmez, hissettirelim. Bizden ala arkadaş mı olur onlara? Aman kızım sus ayıptır, demeyelim. Bırakın el âlem ne derse desin. Biz dinleyelim. Onlara yabancıların dokunmaması gerektiğini öğretelim. Sokaktan geçen her hangi biri ya da otobüste parkta gördüğü bir ağabey/amca onları öpemez ya da dokunamaz. Bunu öğretelim. Duyalım, onların çığlıklarına kulak verelim. Yapan kim olursa olsun susturmayalım ve susmayalım. Kadınlık onurumuz için.

Erkek kardeşlerim, beyefendi arkadaşlarım ve geleceğin babaları...
Lütfen zihniyetimizi İslam'a uyduralım. Kimsenin kızına namusuna göz dikmeyelim. Unutmayın Nur Suresi’nde ilk tesettür sizin göz kapaklarnıza geldi. Kızlarınızı sevin, onlara vakit ayırın, dinleyin. Onlara kirli ellerin dokunmasına izin vermeyin. Önemli olan onların ruh ve beden sağlığı. Namus adı altında masum yavrularınıza kıymayın.

Pedegog Sevil Yavuz pedofiliye karşı alınacak önlemleri şöyle sıralamıştır;

  • Çocuklarımızın kimlerle vakit geçirdiğini takip edin. Çevrenize yeni taşın bir komşu varsa ve çocuğunuzla çok ilgiliyse, o komşu hakkında biraz bilgi toplayın.


  • Çocuğunuzun internete ulaşımını kontrol edin. Ev ışında internet ulaşımı var mı kontrol edin ve bilgi edinin.   (özellikle sosyal medya kullanmasına izin vermeyin. Babalarından büyük adamlarla iletişim kurabiliyorlar ve bu insanlar canlı yayın/görüntülü konuşma vs aracılığıyla çocuklarınızın soyunmasını ya da cinsel organını göstermesini talep edebiliyorlar. Ve bunu bir oyun gibi yapıp isteklerine kolayca ulaşabiliyorlar.)


  • Çocuğunuzun arkadaşlarıyla iletişim içinde olun ve son zamanlarda garip davranışları var mı öğrenin.


  • Çocuğunuzun yakınındaki kişilere karşı dikkatli olun.


  • Çocuklarınızla iletişim içinde olun. İletişiminiz bozuksa profesyonel destekle iletişiminizi geliştirin.


  • Çocuklarınızın davranışlarını gözlemleyin.Bir şeyden şüphe ederseniz doğru şekilde konuşmaya çalışın.



Allah çocuklarımızı şer odaklarından korusun. Pedofilik bireylere de hidayet nasip etsin.

P.S. Filmi izlemek isteyenler ;
https://muslimmedya.com/sss-kizlar-bagirmaz-iran-filmi/

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar